LBT moterų stovykla

Rugsėjo 9-11 dienomis Jašiūnuose įvyko pirmoji Lietuvoje lesbiečių, biseksualių ir translyčių (LBT) moterų stovykla „Mūsų teisių perspektyvos“. Stovyklos, į kurią susirinko 17 dalyvių, metu buvo gilinamos dalyvių žinios ir gerinami praktiniai įgūdžiai, dalyvės diskutavo aktualiais klausimais, dalinosi savo idėjomis ir patirtimis.

Praktinių ir teorinių seminarų metu buvo gilinamos žinios apie atsivėrimo svarbą, LBT moterų matomumą ir jų teisių atstovavimą, fizinę ir psichinę sveikatą. Komandos formavimo ir susipažinimo seminarą vedė LGL savanorių koordinatorė Ausma Sakalauskaitė, pranešimus skaitė psichologė J. Vaitkevičiūtė, filosofė N. Vasiliauskaitė, psichologė ir sveikatos specialistė K. Levickaitė.

Pirmos dienos vakare dalyvės susirinko į filmą ir diskusiją apie translyčių asmenų situaciją, patiriamus sunkumus ir problemas.

Stovyklos pabaigoje praktinio užsiėmimo metu apibendrinta stovykloje įgyta patirtis ir sukurta strategija bei veiksmų planas, numatantis, kaip galima didinti LBT moterų matomumą visuomenėje ir gerinti šių moterų sąlygas.

Įspūdžius ir akimirkas iš stovyklos galite išvysti mūsų EVS savanorės Joannos sukurtame trumpame video apie stovyklą. Nuoširdžiai dėkojame Joannai ir daug prisidėjusiai Indrei!