„Įgalinti jaunimą siekti socialiai įtraukios Europos“ 2014 04- 2015 02

Erasmus +Pagrindinis šio projekto tikslas yra sujungti žinias, patirtį, inovatyvias savanorių idėjas ir kūrybines iniciatyvas bei sukurti naujus būdus veikiant prieš homofobiją bei socialinę atskirtį tiek Lietuvoje, tiek Europoje. Projektas siekia paskatinti LGBT* jaunimą dalyvauti Europos Parlamento rinkimuose, lavinti kritinį mąstymą ir pilietiškumą.

Projektas “Įgalinti jaunimą siekti visus priimančios Europos” vykdomas LGL biure Vilniuje, vieninteliame LGBT* centre Lietuvoje. 10 mėnesių organizacijos veikloje dalyvaus savanoriai iš Čekijos ir Italijos.

mayina sVardas: Mayina

Pareigos: EST savanorė

El. paštas: mayina@gay.lt

Apie savanorę: Esu menininkė, mėgstu pasirinkti netikėtus kampus fotografavimui bei myliu debesis. Iš savo gimtojo miesto Taškento išvykau prieš penketą metų ir kurį laiką gyvenau Prahoje. Gyventi Taškente, jei esi kiek kitokia – ypač moteris ir menininkė tuo pat metu – sunkoka. Spaudimas, patiriamas iš kolegų, nėra pats smagiausias jausmas pasaulyje. Mano patirtis būti matomai kaip „kitokiai“ tradicinėje visuomenėje padėjo man suprasti, kaip svarbu yra palaikyti tuos, kurių gyvenimai neatitinka visuomenės daugumos sukurtų ir palaikomų normų – tą ir ketinu daryti.

 

EVSvolunteer_AlessandroVardas: Alessandro Boussalem

Gimtoji šalis: Italija

Apie savanorį: Esu tarptautinės politikos ir žmogaus teisių studijų programos studentas Italijoje, Turino mieste, iš kurio ir esu kilęs. Visada domėjausi LGBTQI asmenų teisėmis ir vos sužinojęs apie galimybę atvykti dešimčiai mėnesių savanoriauti į LGL, net nesuabejojau, kad tai – kaip tik man! Mėgstu keliauti ir pažindintis su kultūromis, apie kurias anksčiau žinojau nedaug, ir tai pirmas kartas kai esu Lietuvoje. Ak, ir jei kada užsuksite į LGL biurą, iš karto mane pamatysite – būsiu garbanotas vaikinas, geriantis espresso.