„Matomumo ir lygybės link“, 2015 09 – 2017 06

erasmus_logo2Šio Europos savanorių tarnybos (EST) projekto pagrindinis tikslas – sujungti organizacijos ilgametę patirtį bei naujų savanorių idėjas, kūrybinius sprendimus LGBT žmonių įsitraukimą visuomenėje užtikrinti per jų matomumo didinimą ir dalyvavimo demokratiniuose procesuose (ypač jaunimo) skatinimą. Šio projekto įgyvendinimo laikotarpiu prie LGL komandos prisijungs du savanoriai, kurie ne tik prisidės prie kasdienės ofiso veiklos, bet ir bus atsakingi už konkrečias sritis. Vienas savanorių aktyviai įsitrauks į LGBT centro veiklas ir prisidės prie vietinės bendruomenės stiprinimo bei prisidės prie komunikacijos srities. Kitas savanoris įsitrauks į LGBT žmonių matomumo didinimo veiklas per įvairias kūrybines priemones bei meną.

Projekto dalyviai – tai du savanoriai iš Italijos ir Slovakijos, kurie nėra abejingi LGBT teisėms, tiki savanorystės idėja ir nori praleisti 10 mėnesių savanoriaudami Lietuvoje, nacionalinės LGBT organizacijos LGL biure.

Susipažinkite su mūsų savanoriais:

MarinaVardas: Marina

Šalis: Italija

El. paštas: marina@gay.lt

Apie savanorę: Baigiau politikos mokslus, taip pat turiu tarptautinės ekonomikos ir politikos magistro lipsnį. Noras dirbti su tokiomis temomims kaip žmonių teisių apsauga man ganėtinai natūralus, tad sužinojus apie galimybę atlikti EST praktiką organizacijoje susijusioje su LGBT+, paklausiau savęs: kodėl gi ne?! Žinoma, yra ir daugiau priežasčių dėl kurių nusprendžiau teikti paraišką būtent šiam EST projektui. Pirmiausiai, mane patraukė galimybė įgyti patirties teisių gynimo sektoriuje. Deka savo akademinių pasiekimų, esu laimėjus kelias stipendijas užsienyje, taip pat dirbau skirtingose tarptautinėse institucijose bei NVO (Briuselyje atlikau Erasmus praktiką Caritas Europa organizacijoje; su MAE-CRUI Čikagoje (JAV) esančiame Italijos konsulate; su Leonardo Da Vinci projektu Italijos prekybos rūmuose Valencijoje), tačiau nei vienoje organizacijoje neteko padirbėti teisių gynimo sektoriuje, kur būtent ir norėjau išbandyti savo jėgas. Be to, ši tema labai specifinė ir dar ganėtinai nauja, dar tikrai yra ko siekti ir tai mane tik dar labiau skatina užsiimti šia veikla. Taip pat, kaip italei, man tai pasirodė tikras iššūkis. Visiems žinoma, kad Italijoje stipriai įsišaknijusi katalikiška kultūra. Nors LGBT+ teisių klausimas jau gan ilgai sukasi nacionalinių ir tarptautinių debatų centre, politikams vis dar sunku kalbėti šiomis temomis su derama pagarba. Taip pat, visada buvau aktyvi socialinėje veikloje (savanoriauti pradėjau nuo 16 metų) bei nepritariau jokiai diskriminacijos formai ir jos lygiui. Visada turėjau labai stiprų teisingumo jausmą, tad šis projektas puikiai atitinka mano pačios asmenybę. Galiausiai, pasiilgau gyvenimo užsienyje. Taigi, esu čia, su savomis baimėmis ir nuogastavymais, tačiau pasiruošusi mokytis ir išbandyti save.

© Augustas Didžgalvis

© Augustas Didžgalvis

Vardas: Veronika

Šalis: Slovakija

El. paštas: veronika@gay.lt

Apie savanorę: LGBT* klausimai man visada buvo svarbūs. Susidomėjimas dar labiau sustiprėjo studijuojant Brno (Čekijos Respublika) universiteto Sociologijos fakultete. Pirmaisiais studijų metais šiame mieste įvyko Pride festivalis, kurio metu supratau, kad homofobija yra reali problema. Netrukus vienas mano draugų papasakojo, kad yra translytis, tad natūraliai ėmiau domėtis translyčių asmenų patiriamomis problemomis. Kadangi studijavau lyčių studijose, visi mano esė buvo susiję su šia tema. Bakalauro darbą rašiau tema „Translyčiai asmenys – žmogaus teisių perspektyva“. Stengiausi translytiškumą nagrinėti pasitelkusi lyčių teoriją. Praktiką atlikau Slovakijos translyčių asmenų teisių organizacijoje „TransFúzia“. Brno taip pat prisidėjau prie moterų teisių organizacijos veiklos. Čia domėjausi moterų vaizdavimu reklamoje, seksizmu ir feminizmu. Praėjusiais metais dalyvavau keliuose neformaliojo švietimo mokymuose ir supratau, kaip svarbu išeiti iš savo komforto zonos, mokytis naujų dalykų ir tobulėti. Taigi galiausiai nusprendžiau pirmą kartą gyvenime išvykti gyventi užsienyje. Atradau EST ir man pasisekė, kad pamačiau LGL skelbimą. Štai ir aš!

Links to project results:

ARTICLES:

EVENTS:

FACEBOOK EVENTS:

Article about Baltic Pride written by Veronika for Slovak queer youth magazine QYS (page 14-15)

Videos promoting EVS programme made by Veronika:

Youtube part I.

Youtube part II.

LGL`s webpage

Veronika`s Travel Blog

Book Club on webpage + lithuanian

Sunday`s Hikes on webpage + lithuanian