2016 metais Airijoje sudaryta 1000 vienalyčių santuokų

Po 2015  metų gegužės 22 dieną Airijoje surengto referendumo, kurio metu šalies piliečiai triuškinamai pritarė pasiūlymui įteisinti tos pačios lyties porų santuokas, 2016 metais Airijoje sudaryta 1082 vienalyčių santuokų. Vien šalies sostinėje Dubline šiais metais tokių santuokų sudaryta 450.

2015 metų lapkričio mėnesį Airijoje įsigaliojus tos pačios lyties asmenų santuokai, šia galimybe per savaitę vidutiniškai pasinaudojo 21 vienalytė pora.

Galimybe sudaryti vienalytę santuoką naudojasi ne tik Airijos piliečiai, bet ir tos pačios lyties poros iš užsienio. Portalo „Pinknews“ duomenimis, santuoką Airijoje sudarė poros iš Vengrijos, Lietuvos, Lenkijos, Latvijos, Bulgarijos, Slovakijos ir Kroatijos.

Pirmąją vienalytę santuoką Airijoje sudarė Cormacas Gollogly ir Richardas Dowlinas. Pora jau buvo įregistravusi civilinę partnerystę, tačiau nusprendė kuo skubiau pasinaudoti galimybe sudaryti santuoką. „Norėjome patekti į istoriją, kaip pirmoji vienalyčių sutuoktinių pora Airijoje,“ –savo sprendimą aiškino jaunavedžiai.