Book Club

  • Data: 29 Geg 2018 Pradžia: 18:00 Vieta: LGBT* centras Pylimo g. 21, LT-01141 Vilnius
Book Club

Ar tu pasiruošęs mūsų penktajam knygų klubo susitikimui? Šį kartą norime tave pakviesti į pažintinę kelionę, kurioje sužinosi pavydo priežastis ir mastus, bei kaip jos neslėpti ir panaudoti šią įtemtą emociją tam, kad išmoktum jaustis labiau pasitikintis savimi.
Knyga, kurią naudosime šį kartą yra „Etiška ištvirkėlė – poliamorijos, santykių be įsipareigojimų ir kitų nuotykių praktinis vadovas“. Ji parašyta Dossie Easton ir Janet Hardy. Tiksliau tariant, mes pažvelgsime į skyrių „Žingsniai keliui per pavydą“. Nebijok knygos pavadinimo, nes autoriai žodžio „ištvirkėlė“ nenaudoja kaip termino pasileidusiam asmeniui, o nori pakeisti žodžio reikšmę ir naudoti jį asmenims švenčiantiems savo seksualumą. Taipogi pavadinime paminėti tik įvairūs ne monogamiški santykiai, bet knygos dalys ir mūsų skyrius yra labai gerai pritaikomas ir monogamiškiems asmenims taip pat!
Skyrius prasideda bandymu suprasti pavydą, bet tokiu būdu, kuris būtų specifiškas tau kai asmeniui, rodant mums kaip užmiršti ir suslopinti mūsų pavydą. Skyrius baigiasi pasiūlymais kaip nugalėti pavydo jausmą. Skyrius interpretuojamas per asmenines patirtis ir įvairius praktinius pratimus. Kaip ir buvo minėta, tai labiau skirta ne monogamiškiems žmonėms, bet monogamiški asmenys taip pat gali pasimokyti iš autorių įžvalgų.

https://www.facebook.com/events/369649866882207/

Susitiksime gegužės 29 dieną jaukioje LGBT bendruomenės centre aplinkoje ir padiskutuosime šia tema. Knygų klubo idėja – šaunioje kompanijoje geriant arbatą kalbėtis pasirinkta tema, remiantis pasirinktu knygos skyriumi. Aptariamas skyrius bus nuskenuojamas ir patalpintas internete, kad galėtumėte jį pasiskaityti prieš renginį. Galite taip pat dalyvauti, net jei neperskaitėte aptariamos knygos ištraukos.

Asociacija LGL įgyvendina 10 mėnesių projektą „Išnykstančios sienos: LGBT bendruomenės ir sąjungininkų įgalinimas Lietuvoje“, remiamą Erasmus+ programos EST (Europos savanoriška tarnyba).