Mokymai „Nematomų LGBT* jaunuolių patyčių kaina“

Mokymai „Nematomų LGBT* jaunuolių patyčių kaina“

Kovo 10 dieną, antradienį, kviečiame į mokymus LGBT* jaunimo patyčių tema „Nematomų LGBT* jaunuolių patyčių kaina“. Praėjusį spalį LGL organizuota konferencija apie homofobines ir bifobines patyčias tapo stipriu įkvėpimu plačiau išnagrinėti šią temą. Psichologijos magistrė Kamila Gasinska atliko tyrimą, kurio metu buvo apklausta pusantro šimto LGBT* mokinių apie jų patirtas patyčias mokykloje; taip pat apklausti mokytojai, kaip jie susiduria ir kaip sprendžia tokias patyčias. .

Viena svarbiausių organizacijų, kurios dirba kovos su patyčiomis srityje yra „Jaunimo linija“. Ilgametė organizacijos patirtis yra vertinga visai pilietinei visuomenei ir įvairioms nevyriausybinėms organizacijoms. Pauliaus Skruibio vadovaujamos „Jaunimo linijos“ savanoriai organizacijoje įkūrė LGBT* grupę suprasdami, kad psichologinė pagalba LGBT* jaunimui yra savita ir reikalauja specialaus pasiruošimo. Mokymų metu P. Skruibis pristatys organizacijos veiklą, situacijų ir skambučių pobūdį bei specifiką, galimybes prisijungti prie linijos veiklos.

Renginio pabaigoje įvyks diskusija su pranešėjais ir „Jaunimo linijos“ savanoriu.

Renginio programa:

17.00-17.30 – pasitikimo kava, užkandžiai ir dalyvių registracija

17.30-18.00 – Kamila Gasinska „Nematomos LGBT* patyčios mokykloje“

18.00-18.30 – Paulius Skruibis „Ką Jaunimo linija gali pasiūlyti LGBT žmonėms?“

18.30-19.00 – Diskusija apie patyčias ir psichologinę pagalbą

eea_grants_320Renginys organizuojamas pagal Europos Ekonominės Erdvės finansinio mechanizmo NVO Programos Lietuvoje remiamą projektą “Link praktinio LGBT* teisių įgyvendinimo Lietuvoje“.