Baltic Pride 2013 dokumentinio filmo premjera

Baltic Pride 2013 dokumentinio filmo premjera

Nathalie Sibille ir François Message’o nufilmuoti Baltic Pride 2013 renginių savaitės įvykiai jau virto dokumentiniu filmu. LGL komanda filmo dar nematė, tačiau neabejoja, kad talentingų menininkų kūryba atspindės LGBT* asmenų bei jų teisių gynėjų tikėjimą, jog kartu galime įveikti neapykantą, nežinojimą, apsimetinėjimą ir abejingumą.

Todėl rugpjūčio 23 d. 16:30 kviečiame į Baltic Pride 2013 dokumentinio filmo premjerą Vilniaus LGBT* festivalyje „Kreivės“ kino teatre Skalvija, kad vėl prisimintume šį tikėjima, pastangas ir džiugesį drauge susibūrus po žmogaus teisių vėliava.

Baltic Pride 2013 reklaminius vaizdo klipus nufilmavę ir su LGBT* asmenimis bei žmogaus teisių aktyvistais Lietuvoje susipažinę prancūzų menininkai ėmėsi iniciatyvos užfiksuoti vieną reikšmingiausių pergalių žmogaus teisių srityje Lietuvoje ir jos užkulisius. „Nelengva pripažinti tokius dalykus. Kai kurie gal net pirmą kartą garsiai pripažino savo orientaciją. Buvo įspūdinga, todėl ir grįžome,“ – sakė F. Message‘as. N. Sibille ir F. Message’as užfiksavo sunkų triūsą, užsispyrimą, pakylėtą atmosferą ir bendruomeniškumo jausmą, vienijusį festivalio renginių bei eitynių „Už lygybę!”organizatorius bei dalyvius.

Apmaudu, tačiau filmo kūrėjai į Prancūziją parsivežė ne tik 30 valandų filmuotos medžiagos dokumentiniam filmui, bet ir prisiminimus apie iš homofobų išgirstus grasinimus. Menininkai nepabūgo ir pasiryžo papasakoti viską: “Žiūrovams svarbu suprasti, kokių čia yra problemų, kad radikalūs žmonės yra tikrai agresyvūs,“ – pabrėžė F. Message’as. Tačiau dokumentinio filmo kūrėjų neišgąsdino protestuotojų minia ir grasinimai užmušti – jie ketina ateityje sugrįžti į Lietuvą kaip turistai.