LGL kelionėje į „EuroPride 2015“ eitynes Rygoje – interaktyvi programa LGBT* bendruomenei

Š. m. birželio 20 dieną nacionalinė LGBT* teisių organizacija LGL organizuoja kelionę į vieną didžiausių LGBT* bendruomenės renginių Europoje – „EuroPride 2015“ eitynes Rygoje. Vykstantieji specialiai LGL užsakytu autobusu turės galimybę ne tik nemokamai nuvykti tiesiai į renginį, bet ir pasiklausyti interaktyvios Lygių galimybių plėtros centro projektų vadovės Margaritos Jankauskaitės paskaitos „EuroPride 2015: atvirumo sau ir kitiems svarba“.

Kelionės metu autobuso keleivių taip pat laukia queer kino seansas ir nemokami gaivieji gėrimai bei sumuštiniai, todėl maloniai kviesime skirti bet 3 eurų paramą, kad kitais metais “BalticPride” eitynės Vilniuje būtų dar įsimintinesnės! „Kiekvienas Pride renginys yra dovana miestui ir jo gyventojams. Eitynių tikslas gali būti tas pats, bet žmonės, muzikantai, oras, „PrideHouse“ visuomet sukuria unikalią atmosferą. Pabandome būti optimistais, galbūt mums pasiseks ir „Baltic Pride 2016“ bus dar įdomesnis už „EuroPride,“– komentavo asociacijos LGL vadovas V. Simonko.

Vykdami į „EuroPride 2015“ eitynes Rygoje LGL autobuso keleiviai turės galimybę dalyvauti dokumentinio filmo „Celluloid Closet“ (1995 m., rež. Rob Epstein, Jeffrey Friedman) peržiūroje. Šis filmas ne tik apžvelgia homoseksualumo reprezentacijos Holivude kaitą, bet pateikia ir itin asmenišką LGBT* bendruomenei priklausančių žmonių santykį su kine matomais stereotipais. Ilgą laiką Holivudas apskritai atmetė faktą, kad egzistavo homoseksualumas, o kai kino ekranuose pasirodė pirmieji LGBT* bendruomenę pristatydavę charakteriai, jie būdavo arba pašiepiami, arba vaizduojami kaip amoralūs, desperatiški individai.

Asociacijos LGL atstovai ne tik organizuoja kelionę į š. m. birželio 20 dieną Latvijos sostinėje vyksiančias „EuroPride 2015“ eitynes, bet ir aktyviai įsitraukė į š. m. birželio 15-21 dienomis Rygoje vykstančio „EuroPride 2015“ festivalio veiklas. Vykstantieji LGL autobusu nemokamai nuvys tiesiai į renginį, prisijungs prie dešimčių tūkstančių eitynių dalyvių bei atstovaus Lietuvą žygiuojant su LGL vėliava kartu su šaunia kompanija: asociacijos LGL darbuotojais, savanoriais ir bičiuliais.

eea_grants_320Renginys organizuojamas pagal Europos Ekonominės Erdvės finansinio mechanizmo NVO Programos Lietuvoje remiamą projektą “Link praktinio LGBT* teisių įgyvendinimo Lietuvoje“. Projekto įgyvendinimą remia Europos Ekonominės Erdvės finansinio mechanizmo NVO Programa. Norvegijos Karalystė, Islandijos Respublika ir Lichtenšteino Kunigaikštystė, siekdamos prisidėti prie ekonominių ir socialinių skirtumų mažinimo Europos Ekonominėje Erdvėje (EEE), sukūrė EEE ir Norvegijos finansinius mechanizmus.