BAFF pokalbis apie LGBT teisių apsaugą Lietuvoje ir JAV

  • Data: 15 Geg 2018 Pradžia: 18:30 Vieta: LGBT* centras Pylimo g. 21, LT-01141 Vilnius
BAFF pokalbis apie LGBT teisių apsaugą Lietuvoje ir JAV

Nacionalinė LGBT* teisių organizacija LGL, bendradarbiaudama su Baltijos-Amerikos laisvės fondu (angl. „BAFF – Baltic-American Freedom Foundation„), kviečia buvusius ir esamus BAFF programų dalyvius bei koordinatorius į diskusiją-pokalbį apie LGBT asmenų žmogaus teisių apsaugą ne tik Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje, bet ir Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV).

Ne paslaptis, kad pasaulinis LGBT judėjimas prasidėjo dar 1969 m. Niujorko mieste kilusiais Stonewall pilietiniais neramumais. Kaip nuo to laiko pasikeitė LGBT asmenų teisinė ir socialinė padėtis Amerikoje ir ko iš šios istorijos galėtume pasimokyti spręsdami tolerancijos ir įvairovės klausimus Baltijos valstybėse?

Baltijos-Amerikos laisvės fondas kiekvienais metais kelioms dešimtis jaunuolių iš Baltijos valstybių suteikią unikalią progą metus laiko stažuotis Jungtinėse Amerikos Valstijose įsikūrusiose įmonėse bei organizacijose, tokiu būdu įgyjant naudingos profesinės patirties. Viena pagrindinių programos sąlygų – įgytas žinias „grąžinti“ į Baltijos valstybes ir dvejus metus po stažuotės baigimo pritaikyti jas praktikoje Lietuvoje, Latvijoje ar Estijoje.

2014 metais BAFF programos teikiamomis galimybėmis pasinaudojo ir Nacionalinės LGBT* teisių organizacijos LGL Žmogaus teisių politikos koordinatorius Tomas Vytautas Raskevčius. Tomas dvylika mėnesių dirbo Niujorko Bruklino rajone veikiančiame LGBT bendruomenės centre (ang. „Brooklyn Community Pride Center„).

Ką pavyko išmokti ir kokios naudingos patirties buvo įgyta šios stažuotės metu? Ką ir kaip pavyko pritaikyti praktikoje sugrįžus į Lietuvą ir prisijungus prie nacionalinio LGBT judėjimo? Atsakymai į šiuos ir kitus klausimus – interaktyvios diskusijos apie žmogaus teises metu!

Renginį socialiniame tinkle FaceBook galima rasti čia.