„Vaivorykštės dienų“ 2017 protmūšis Klaipėdoje

2KLP-LTLGBT* – kas tai? Su kuo jie „valgomi“? Ar jie reikalauja „specialių teisių“? Ar iš tiesų visi gėjai – kanibalai? Tarptautinės dienos prieš homofobiją ir transfobiją (ang. „IDAHOT“) proga Nacionalinė LGBT* teisių organizacija LGL ir Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba kviečia į „Vaivorykštės dienų“ LGBT* protmūšį Klaipėdoje. Žymūs LGBT* žmonės, LGBT* judėjimo istorija, teisinė LGBT* asmenų padėtis, LGBT* muzika ir filmai – apie tai ir dar daugiau sužinokite jau gegužės 20 dieną Klaipėdos kultūros fabrikas (studija 2A) įvyksiančiame teminiame „Vaivorykštės dienų“ protmūšyje!

Kodėl vaivorykštės vėliavoje – LGBT* judėjimo simbolyje – yra šešios, o ne aštuonios spalvos? Kur gimė poetė Sapho? Kokia Europos valstybė pirmoji atvėrė santuokos institutą tos pačios lyties poroms? Jei manote, kad šie klausimai Jums per lengvi – registruokite savo komandą (iki 7 asmenų) adresu diana@gay.lt ir iki pasimatymo „Vaivorykštės dienų“ protmūšyje Klaipėdoje! Geriausios komandos-nugalėtojos laukia specialūs „Vaivorykštės dienų“ prizai! Jei nespėjai savo komandos užregistruoti iš anksto – nenusimink, registraciją vykdysime ir renginio vietoje likus 30 min. iki renginio pradžios. „Vaivorykštės dienų“ protmūšio klausimus mums padėjo parengti protmūšio guru Ugnius Antanavičius, savo minties galia išgarsėjęs kartu su komanda Gagarin on the moon.

„Vaivorykštės dienų“ protmūšis – tai subtilus priminimas. LGBT* judėjimas – ne tik teisiniai, socialiniai ir kultūriniai iššūkiai, bet ir spalvinga mūsų bendruomenės istorija ir kultūra. Labai džiaugiamės, kad IDAHOT dienos proga prie mūsų prisijungia ir Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba atstovai. Renginį pradėsime trumpu neįpareigojančiu pokalbiu apie tai, kodėl svarbu palaikyti LGBT* bendruomenės narius, nors ir nepriklausai šiai bendruomenei. Prie mūsų prisijungs Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba atstovės Mintaute Jurkute ir Egle Urbonaite Tilindiene, su kuriomis aptarsime, ko galima imtis mums visiems, kad priešiškumo LGBT* asmenų atžvilgiu Lietuvoje būtų mažiau.

„Vaivorykštės dienų“ protmūšio programoje Jūsų laukia:

15:30 – nespėjusių užsiregistruoti komandų registracija (registruosime tol, kol nebeliks vietų!);
16:00 – pokalbis „Kodėl svarbu palaikyti LGBT* bendruomenės narius Lietuvoje?“; Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba atstoves Mintaute Jurkute ir Egle Urbonaite Tilindiene kalbina LGBT* aktyvistas Tomaš Ilja;
16:30 – „Vaivorykštės dienų“ 2017 LGBT* protmūšis; vedėjas – Ugnius Antanavičius;
18:00 – nugalėjusios komandos apdovanojimas, pokalbiai, vynas ir simpatiški apsikabinimai.

Renginį socialiniame tinkle FaceBook galima rasti čia: www.facebook.com/events/777686822387281.

„Vaivorykštės dienų“ LGBT* protmūšis Klaipėdoje yra Nacionalinės LGBT* teisių organizacijos LGL organizuojamo „Vaivorykštės dienų“ 2017 festivalio dalis. Pilną festivalio renginių programą galite rasti čia: www.lgl.lt/lgl/kampanijos/vaivorykstes-dienos-2017/programa. Renginį remia fondas Stiftung EVZ (Vokietija).

button_evz_engl_gross